Dakrenovatie woonhuis

Eind vorig jaar hebben wij in Woudenberg het dak van een woonhuis mogen renoveren. Nadat we het dak hebben geïsoleerd hebben we het bekleed met zinken felsbanen in de kleur Quartz, waardoor het een geheel andere uitstraling heeft gekregen dan de dakpannen die er voorheen op lagen. Ook de goten en hemelwaterafvoeren zijn uitgevoerd in zink, waardoor het geheel er weer strak en modern uitziet. 

Bij een zinken dak maken we vaak gebruik van felsbanen, waarbij banen van zink met elkaar in de lengte worden verbonden met een staande fels. Hierdoor wordt het zink water-/regenbestendig. Door gebruik te maken van banen heeft het zink (wat een natuurlijk materiaal is) nog ruimte om uit te zetten en te krimpen als gevolg van temperatuurwisselingen. 

Zink is door zijn lange levensduur en onderhoudsvriendelijkheid ideaal te gebruiken als dak- of gevelbekleding. Het feit dat het volledig recyclebaar is, maakt het een duurzame oplossing. Helemaal als het, zoals hier, wordt gecombineerd met zonnepanelen. 

 

Deel dit bericht:

Gerelateerde Projecten